Hur går det till?

Så här enkelt är det!

När du har fått hem din mordgåta behöver du samla några vänner så att ni är sammanlagt fyra personer. Välj sedan varsitt häfte och ta någon minut att läsa första sidans instruktioner. Efter det kommer ni snart vara igång. Mordgåtorna tar vanligtvis två till tre timmar.

 

Välj ett häfte var, lite ledtrådar om vad som varje häfte innehåller finns på baksidan. Är ni fler än antal häften, går det utmärkt att dela på rollerna i häftena och de som inte har en roll i scenen får njuta av den som publik. Man kan som mest vara tolv deltagare i varje historia, men bäst fungerar de för fyra deltagare.

 

Personligen rekommenderar vi att ni först pratar av er lite, till exempel över en bit mat. Mord till middagens berättelser är skrivna i första hand som underhållning efter parmiddagen eller som en kul sak för kompisgänget att göra.

Häftet är sedan indelad i scener och om ni önskar har ni tillfälle att pausa, reflektera eller prata om sådant som känns oklart innan ni startar men även när som helst under berättelsens gång.

Innan ni börjar se till att ni har ett bord att kunna sitta kring och varsin stol. I vissa scener kan det också vara bra att ha tillgång till lite improviserad rekvisita, till exempel ett halsband, cigarretter eller en hatt. Använd det ni känner passar för scenen.

 

 

Alla instruktioner som ni behöver finns först i varje häfte, tillsammans med en liten extra stämningstext för just den här historien. Efter att ha läst första uppslaget har ni har alla instruktioner ni behöver för kvällen.

 

Mord till middagen är inspirerade av musik och om ni tycker det är trevligt så se till att ha en musikanläggning eller en dator i närheten. Alla musik hittar ni enkelt genom YouTube, Spotify eller den tjänst som ni föredrar. Musiken hittar ni även samlad här i smarta Spotifyspellistor.

Mord till middagen - info@mordtillmiddagen.se - 0739-65 98 38